Dommen begynder med Guds hus

Dersom jeg tillukker Himmelen, så regnen udebliver, eller jeg opbyder græshopperne til at æde landet op, eller jeg sender pest i mit folk,...

(2. Krønikebog 7:13)

 

- Mødereferat, Blåkildekirken torsdag d. 10. august 2017

- Pastor Villy Nordmand Andersen

 

Gud har altid dømt synden

Vi må ikke åbne os for den humanistiske ånd som vil elske alle uden at påpege at Gud dømmer synd. Gud elsker menneskene, men han har altid dømt synden.

Regnen udebliver i Sydeuropa i denne sommer, og høsten slår fejl. Når Gud lukker Himmelen, så er det Guds dom over nationerne. Men Gud kan også lukke Himmelen over vores egne liv, han kan trække sin Ånd tilbage, og det vil få katastrofale konsekvenser.

Nye sygdomme er på vej til Europa, sygdomme som lægerne ikke kan heldbrede; det er pest. Græshopperne opæder alt, og mange sygdomme i dag har den egenskab at de æder op. Kræft er en sygdom som æder kroppen.

 

Er vi Guds folk?

Gud taler til sit eget folk. Vi kan kalde os kristne eller troende, men er vi Guds folk? Er Jesus vores mægtige herre? Er Jesus vores evige konge allerede nu? Er Jesus vores underfulde frelser og herre, eller er vi splittet mellem verden og Jesus?

 

Vi må ydmyge os

Et af de største problemer i dag er at man ikke berører syndsproblemet fordi det er ydmygende. Man vil hellere opretholde en religiøs stolthed som hævder at vi ikke har synd, eller at vi ikke er syndere. Vi er tilgivet, og vi er langt forbi al denne tale om synd. Det er en hovmodig ånd - vi er nødt til at erkende og give Gud ret. Johannes siger: "Hvis vi siger, at vi ikke har synd, så bedrager vi os selv..." (1. John. 1:8)

Vi bedrager os selv for at regnen falder. Vi bedrager os selv for at græshoppernes hærgen skal ophøre. Vi bedrager os selv for at vi kan undgå pest.

Men vi kan undgå pest hvis vi sidder i den Højestes skjul, i den Almægtiges skygge (Salme 91).

Det er tid nu at vende tilbage og ydmyge os ind for Gud og erkende vores synd. Hvis vi beder uden ydmygelse, så bliver vores bøn ikke hørt.

Den hebræiske betydning for ordet "frelse" indeholder en lang række af ting, men den første betingelse er, at jeg ydmyger mig og kommer til en erkendelsen af at jeg er selv skyldig i min situation.

 

Der er en undertone i den frikirkelige forkyndelse

"Alle har syndet og mangler Guds herlighed,.." (Rom. 3:23), og hvis jeg ikke kommer til syndserkendelse og omvender mig, så er jeg selv skyld i den situation som rammer mig. Vi kan ikke frelse os selv fra synden, men vi kan erkende den.

Der ligger en undertone i det frikirkelige område som siger at nu er min synd tilgivet, så nu har jeg ikke synd og jeg synder ikke. Jeg er for Gud som om jeg aldrig har syndet, men det passer ikke! Denne undertone bygger på en løgn.

Det er sandt at min synd i fortiden er tilgivet, Jesus sagde til kvinden som blev grebet i hor: "Heller ikke jeg fordømmer dig. Gå, og synd fra nu af ikke mere." (John. 8:11).

 

Mange er aldrig kommet til sandhedserkendelse

"Mit Folk, som mit navn nævnes over, da ydmyger sig, beder og søger mit åsyn og vender om fra deres onde Veje, så vil jeg høre det i Himmelen og tilgive deres synd og læge deres land." (2. Krønikebog 7:14)

Vi må søge Guds åsyn ved at tage tid i vores lønkammer og tale personligt til Jesus. Det er ikke nok at ægtepar beder sammen, vi må hver især have vores eget sted hvor vi taler personligt med Jesus. Men det er godt hvis ægtepar gør begge dele.

Det første vi må gøre er at ydmyge os og erkende at den situation som vi står i er vores egen skyld. Hvis vi kæmper med en alvorlig sygdom, så bliver vi fristet til at lægge skylden over på Gud. "Hvorfor griber Gud ikke ind?" Lad være med at lægge skylden over på Gud. Problemet ligger i os selv, men mange er aldrig kommet til sandhedserkendelse. Vi må ydmyge os og give Gud ret i hans diagnose.

 

Vi må vende om fra vores onde veje

"Salig den mand som ikke går efter gudløses råd, står på synderes vej eller sidder i spotteres lag," (Salme 1:1)

Salme 1 taler om de onde veje. Mange som kalder sig kristne har det elendigt og dør før tiden fordi de aldrig nogensinde har forladt synderes vej, og de går stadig efter gudløses råd, og de sidder og kigger i spotteres lag på alt hvad der er i fjernsynet. Det meste i fjernsynet er en hån imod alt som er helligt og rent. Satan er ekspert i at sætte det pænt op i TV, så det ser så sødt og pænt ud, men det brager med synd og skidt og møg, og det meste er en spot mod Gud. Vi kan ikke sidde og kigge på alt det som foregår i TV, for uden at vi ved det, så sidder vi i spotteres lag.

Salme 1 fortæller os at hvis vi fortsætter på disse onde veje, så vil vi blive som de gudløse som blæses bort af vinden. Men hvis vi forlader de onde veje, så vil vi blive som et træ plantet ved bække som bærer frugt i rette tid og bladene visner ikke, og alt hvad vi gør skal vi få lykke til (Salme 1:3-4). Salme 1 taler om det evige liv, og hvis vi vil have del i det evige liv, så må vi stoppe med at gå efter gudløses råd. Hele helsesektoren er gudløses råd. Vi må stoppe med at stå på synderes vej, og vi må stoppe med at sidde foran fjernsynet, i spotteres lag.

 

Vi må gå ud fra Babylon

Hvorfor beder vi og forbliver i vores sygdomme og skrøbeligheder? Hvad er galt? I denne tid tager Gud nogle dybere spadestik; han vil helt ned til roden.

Gud giver os et løfte i 2. Krønikebog 7: Hvis vi ydmyger os, søger ham, og vender om fra de onde veje, så vil han høre os og læge os.

Babylon indeholder den antikristelige ånd, den homoseksuelle ånd og den humanistiske ånd. I Åbenbaringsbogen 18. kapitel kan vi se at Gud vil gøre op med Babylon. "Drag ud fra hende, mit folk! for at I ikke skal gøre jer delagtige i hendes synder og rammes af hendes plager." (Åben. 18:4)

Har vi et forhold til Jesus i dag, hvor vi hele tiden tilføres ny livskraft og hellighed fra Jesus? Vi kan ikke leve på oplevelser i fortiden, vi må leve sammen med Jesus i dag. Vi må gå ud fra Babylon og forlade de onde veje, for dommen begynder med Guds hus. 

Til top